14.12.2011

Pähkinäleivitetty vuohenjuusto

Meidän taloutemme ruokapuolen pahin maailmantuhoaja lienee runsas juustojen käyttö. Juuston tuottamisesta syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat meinaan yhtä pahaa luokkaa kuin sian- ja naudanlihan. Seuraavan salaatin pohja ei sentään tuhoa Itämerta samaan tapaan kuin pihvi, mutta herkulliset pähkinäleivitetyt chevre-kiekot kannattaa silti jättää juhlavampiin tilaisuuksiin. Pelastetaan siis maailmaa arkisin ja kieriskellään synnissä juhlapäivinä. Tämän juustojuhlan aiheena olkoon vaikkapa se, että opin vihdoin viimein paistamaan vuohenjuustokiekkoon kauniin värin myös ravintolakeittiön parilalla. Koska kotona juusto meinaa paistaessa edelleen lötkistyä ilman kaunista paistopintaa, kaunis pinta huijataan pähkinäleivityksen avulla.

päärynät salaatissa imartelevat juustoa kuin juustoa

Pähkinäleivitetty vuohenjuusto

vuohenjuustokiekkoja
(vehnäjauhoja tai mantelijauhoja)
kananmunaa, rakenne vispattu rikki
hassel- tai muuta pähkinärouhetta
voita ja öljyä

Kasta vuohenjuustokiekko ensin jauhoihin (ei välttämätöntä), sitten kananmunaan ja viimeiseksi pähkinärouheeseen. Paista reilussa määrässä voin ja öljyn seosta kauniin ruskeaksi. Kasaa juustot vaikkapa hyvällä vinaigretella &, suola- ja pippuriripauksilla maustetulle hedelmäiselle salaattipedille, lorauta päälle tilkka hunajaa ja nauti. Syntisen hyvää.

pikkukiekkoja ja "maltillisesti" voita ja oliiviöljyä

2 kommenttia:

  1. Oi Ahmija, taas tuli niin ihana resepti, että mun tarvinnee linkittää se etiäpäin ja pistää myös tuotantoon. Ehkä jopa vielä ennen joulua ja ilolla.

    EV

    VastaaPoista
  2. Jos raskii ostaa pinjansiemeniä, niin niillä leivityksestä saa jotain itkettävän herkullista! Ja vielä jos salaattiin lisää jotain suolaista (pekonia, savukinkkua tms), taittuu kyllä hurjempikin nälkä ja ilolla!:)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...