27.12.2011

Joulufiiliksiä paremmin kuvin

Nyt kuulkaas loppuivat (ehkä) omituisen ylivalottuneet tai muuten vaan kummallisen suttuiset kuvat tästä blogista! Ahmija on mitä ilmeisimmin ollut kauhean kiltti ja sai tästä hyvästä upouuden kameran! Tuskaisen jouluflunssan kanssa ei ole erityisemmin tehnyt mieli tehdä ruokaa (tai edes syödä sitä, nyyh), mutta sanonpa vaan, että uuden järjestelmäkameran linssin läpi kaikki näytää paljon herkullisemmalta kuin vanhan digipokkarin! Saattaa tosin  mennä vielä "hetkinen", ennen kuin opin käyttämään uuden kameran koko potentiaalin hyödykseni, mutta tässä harjoitellessa pitää vähän jakaa joululomafiiliksiä teillekin:

ooh! pallo! ooh! neulaset erottuu taustasta!

 vehnäolutleipää tuloillaan

laseja lienee käytetyn joululomalla ahkerasti kun kaapin ovikin irtosi..

ooh! kameralla voi tarkentaa joa kivitason tahmaisuuksiin!
ehkä ensi jouluksi opin tekemään muutakin kuin säätämään aukkoa..

..odotellessa kevennetään vaihtamalla tummat talvioluet (lumi)valkoiseen

Herkullisia välipäiviä kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tuo joulupallokuva on kiva! Onko teillä ollut sähköongelmia? Meillä on vähän räpsinyt, muttei vielä ole katkennut virta. Olisin halunnut tehdä marenkeja, muttei parhain päivä niitä paistella:)

  VastaaPoista
 2. Ainakin vielä sähköt ovat pysyneet- eilen illalla oli tosin aavemainen hetki kun yhtäkkiä jonkun minkä-lie-virtapiikin takia keittiön kattokruunuun lävähtivät valot päälle! Melkoisen friikki fiilis kun kukaan ei ollut lähelläkään valokatkaisijaa, eikä lampussa tosiaan ollut ollutkaan valoja koko päivänä.

  Tänään en ole kyllä huomannut räpsimistäkään, vaikka ulkoa kuuluu koko ajan kauheaa tuulen ulvontaa. Toivotaan ettei teidänkään suunnalla ilmene räpsimistä pahempaa!

  (Juuri nyt kun yritän leipoa leipää ja paahtaa valkosipuleita olisi oikein otollinen hetki sähköjen katkeamiselle.. toivotaan parasta!)

  VastaaPoista
 3. Mutta se on kuule kumma juttu, kun ei niitä kameran toimintoja kerkiä opettelemaan, kun aina pitää kuvata! Näin nurinkurisesti meillä.....

  VastaaPoista
 4. No niin nyt kun olet saanut kameran niin seuraavaksi ostamaan salamaa ja jalustaa sekä pitempää putkea! Juu no noista kannattaa ostaa jalusta sekä tuo salama. Niin ja jos haluat oikein hyvän kirjan valokuvaamisesta tai ainakain siinä on selitetty asiat ns. selkokielellä niin osta tämä: http://www.booky.fi/kirja/kelby_scott/digikuvauskirja/9789522200884
  Itse kuvannut järkkärillä useamman vuoden ja jos pitää kunnon kuvia saada en pokkarilla niitä ota, blogiin toki kuvaan useimmiten pokkarilla.

  VastaaPoista
 5. Nanna, luulen että mulla käy samalla lailla- varsinkin kun tykkään syödä ruoat lämpiminä! Aika harvoin kiinnostaa enää valmista ruokaa ruveta stailaamaan kuvaukselliseksi tai ruveta säätämään kameran asetuksia kun nälkä on yleensä aina melko suuri..

  Timon; voi tosiaan olla että nälkä kasvaa syödessä! Pieni pöytäjalusta mulla jo oiskin, mutta harvemmin sitä tulee edes kaiveltua esiin.

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...