24.10.2010

Uneton keittiössä – jämäruokaa yöpalaksi

Parhaimmat hetket mitä muistan pappani kanssa lapsena viettäneeni koskevat yöpalaa. Kun olisi jo pitänyt ruveta nukkumaan siskonpedille mummolan olohuoneen lattialle, jotakuta alkoi ”hiukoa” ja sitten mentiinkin silmät sikkuralla papan kanssa keittiöön. Yleensä yökkärille murusteltiin näkkileipää tai paksua rieskaa ja pappavoita. ”Pappavoi” oli papan käyttämää ”voita”, joka muistutti kovasti Olympia- sulatejuustoa.. Pappaa ei enää ole jakamassa näkkileipää kanssani, mutta edelleen nautin hirmuisesti siitä että peiton alta palataankin vielä kerran jääkaapille. Ja jostain syystä tämä on parasta silloin harvoin kun on ihan yksin kotona eikä kukaan kummastele että miten ihmeessä voi olla nälkä. Hei kamoon: ei kai sitä aina nälkäänsä tarvitse syödä?  

vapuksi ostettu upean makuinen sinappi oli  jostain syystä unohtunut jääkaapin perälle
Tämän viikonlopun avoke sattui olemaan reissussa, ja kun uni ei jostain syystä ottanut tullakseen, hipsin torkkupeittoon kääriytyneenä jääkaapille. Ja mitä silmiini osui: ajat sitten avatun ranskankermapurkin pohjat, lähes tyhjä sinappipurkki ja viimeistä käyttöpäivää lähentelevä kalkkunaleike. Ja pöydällä lojui vielä ylikypsiä päärynöitä. Ei hullumpi jääkaapin siivousoperaatio: lopputulos olisi kelvannut päivänvaloonkin. 

 ihanan hienostunut pippuri jota ei ikinä muista käyttää mihinkään
Sinappinen kalkkunatahna yhdelle

n.50g crème fraichea
n.50g kalkkunaleikettä
rosé –pippureita
yksi pieni päärynä
kaksi hapankorppua

Sekoita sinappi ranskankermaan, silppua sekaan kalkkunaleike ja murskaa mausteeksi reilusti rosé-pippuria. Lusikoi tahna hapankorpuille, viipaloi päälle päärynänpalasia ja ripottele vielä vähän pippuria päärynöillekin. Herkuttele seisaallaan tiskipöydän päällä ja palaa takaisin sänkyyn.

sanoisin että yöpalan kanssa lautasen käyttö on kyllä ihan turhaa hienostelua..

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaiset palat, alkupalat, välipalat, yöpalat, aamupalat, jälkipalat, ne ovat ihania ja tuntuu, etteihän tässä nyt paljonkaan syö, kunhan vähän maistaa:-)

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Odotan erityisesti tästä syystä joulua, tuota "palastelijoitten" kulta-aikaa - kun käydään salaa vuolemassa vielä yksi kinkkusiivu sinapin kanssa, nappastaan homejuustopalanen piparille, tai suklaatryffeleitä ja taateleita hyvän kirjan seuraksi.. Eikä napsimisia tosiaan lasketa!;)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...