20.10.2010

Jotain vähähiilarista herkkua

Olen seikkaillut seikkailuni vähähiilihydraattisten dieettien maailmassa. Olen myös aikoinaan ollut kymmenisen vuotta ilman lihaa ja lintuja. Olen laskenut kaloreita ja ravintosisältöjä ja miettinyt ruuan ekologisuutta ja ties mit. Ja olisipa minulla toki näistä jotain sanottavaakin kuulkaas! Tällä kertaa sivuan kuitenkin vain pikkuisen vähähiilihydraattista ruokavaliota omakohtaiseen kokemukseen perustuen: mitä energiatiheämpi ruoka, sen kylläisempi olo ja sitä vähemmän ahmimishimoa tai nälkää. Se on mielestäni ihan puppua että rasva laihduttaa ja hiilarit lihottaa, höpö höpö. Omasta kokemuksestani näkisin että vähähiilarisen ruokavalion laihduttava vaikutus perustuu siihen, että verensokeri pysyy tasaisena pitkin päivää eikä mielihaluja sekopäiseen ahmimiseen tästä syystä tule --> sitä syö luonnostaan vähän vähemmän kuin aikaisemmin. Ja kun ne protskut ja rasvat on monipuolisesti valittu "kohtuus kaikessa" -meiningillä, eivätpä ne kolesteroliarvotkaan kovin holtittomasti lähde hyppelemään.

Vähähiilihydraattisista ruokavalioista löytyy paljon tekstiä täältä: http://karppaus.info/
Ja koska niistä rasvoista nyt on sodittu niin lukekaa vaikka tämä: http://uusimusta.squarespace.com/../selvyytta-ravinnon-rasvoihin.html

Mutta niin, päivän jälkkäriosastolle:


ylivalottunut vattuherkku


Vadelmainen appelsiinituorejuustokakku

4 liivatelehteä
n.100g mantelijauhetta
n.50g voita  tai margariinia
kanelia, kardemummaa
2dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
150g ranskankermaa
0,25dl hermesetasta/sokeria
0,25dl hedelmälihaa sisältävää tuoremehua
0,5rkl sitruunamehua
sitruunan raastettu kuori

Liota liivatteita kylmässä vedessä paketin ohjeen mukaan. Sulata voi, sekoita joukkoon mantelit & mausteet. Levitä irtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. 

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, hermesetas ja sitruunan kuori. Kuumenna mehut, sekoita niihin liivatteet, vatkaa liivatemehu kermaseokseen. Levittele massa irtopohjavuokaan jähmettyneen pohjan päälle. Hyydytä viilessä n. 4h.

reilusti pakastevadelmia
mehua sulaneista vadelmista
3 liivatetta
2tl hermesetasta

Liottele taas liivatteita kylmässä vedessä ja sekoita ne pieneen kuumaan mehutilkkaan. Sekoita liivateliuos vadelmiin ja loppumehuun, levitä seos varovsti kakkuvuokaan hyytyneen kakun päälle. Hyydytä viileässä kunnes päällinenkin on hyytelöitynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...