30.10.2010

Mausteinen nauris-porkkanakakku Kekriin

Tykkään ihan hullun lailla naamiaisista. Näinä päivinä on ajankohtaista pistää silmiin valkoiset piilolinssit ja suuhun vampyyrinhampaat. Kynttilälyhdyksi koverretaan marketista hankittu halloween-kurpitsa (josta hedelmäliha on ikävä kyllä jalostettu olemattomiin) ja taas on yksi mainio tekosyy istua iltaa ystävien kanssa! Ruokalistalle pääsevät älyttömän väriset ja näköiset asiat kuten vaikka mantelilastu-rusina-kärpäsillä ja oranssilla marsipaanilla päällystetty kurpitsatäytekakku, todella kammottavan makuinen salmiakki-sitruuna-juustokakku ja monet muut ”herkut”. Tällä kertaa aikataulu ei kuitenkaan kannustanut kovin ihmeellisiin virityksiin. Halloween-kekkereiden tuomisiksi rakentui Kekrin eri sadonkorjuujuhlan henkeä kunnioittava nauris-porkkanakakku.

ledi-kynttilän kanssa voi laittaa hatunkin päähän
Halusin kokeilla yhdistää pieniä ja makeita kaskinauriita mausteiseen klassikkoon, porkkanakakkuun. Muuntelin löytämäni lupaavan porkkanakakkuohjeen hieman nauriimmaksi ja mausteisemmaksi. Ensimmäinen naurisvoittoinen kokeilu maistui valehtelematta ihan hirveälle. Toiseen erään laitoin vain pikkuisen naurista ja vähän omenaakin, johan alkoi toimia!

4 munaa
1dl saksanpähkinäöljyä
1dl vaaleaa seesamöljyä
3,5dl fariinisokeria
n.6dl porkkanaraastetta
n.1dl omenaraastetta
vajaa  1dl naurisraastetta
1rkl hunajaa
1dl mantelirouhetta
1dl mantelijauhetta
2,5dl vehnäjauhoa
2dl täysjyväspelttijauhoa
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3tl kanelia
1tl kuivattua inkivääriä
1tl pomeranssin kuorta
1tl neilikkaa
vähäsen maustepippuria myllystä

vuoan voiteluun juoksevaa kasvirasvasekoitetta ja ruiskorppujauhoja
kynttilänvalossa näyttää aika tummalta

Esikypsytä naurisraastetta hunajan kanssa mikrossa muutama minuutti. Sekoita porkkana- ja omenaraasteeseen. Mittaa mausteet öljyjen sekaan maustumaan.
Vaahdota muna ja sokeri, vatkaa sekaan mausteöljy, lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi raasteet. Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa n. 30min (isompi kakku varmaankin tunnin)

koristeet vielä puuttuvat

Ainoa oikea päällyste tähän kakkuun on vuolukermainen tahma:

80g voita
120g smetanaa
n. 5dl tomusokeria
3tl aitoa vaniljasokeria

Sulatetaan voita pehmeäksi (ei juoksevaksi!) ja sekoitetaan kaikki sekaisin. Päällysteen voi pistää jääkaappiin jähmettymään hetkeksi jos tuntuu liian löysältä tai sitten lisäillä tomusokerin määrää.
Levitetään jäähtyneen kakun päälle ja ripotellaan koristeeksi mantelirouhetta.

Kakkua kannattaa maistaa vasta seuraavana päivänä jotta maut tasaantuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...