17.1.2012

Blogitunnustuksia

Blogimaailmassa liikkuu mainetta ja kunniaa kovin monella muotoa. Yksi hauska tapa kiittää hyviä blogeja on jakaa tunnustuksia. Blogitunnustusten ideaan kuuluu vastata tunnustukseen liittyviin kysymyksiin, ja jakaa mainetta ja kunniaa edelleen eteenpäin.

Sainkin ilokseni hurmaavalta vhh-leipuriguru Hiidenuhmalta suloisen ”sweetest blog” -tunnustuksen. Rästiin on jäänyt myös melkoisen kauan aikaa sitten saadut ”gorgeous blogger” –tunnustukset mainioita valmiita menu-kokonaisuuksia tuottavalta Sitruunaruoho-blogilta, sekä uskomattoman tietopohjan omaavalta Herkkusuulta. Nöyrimmät kiitokset ja kumarrukset!


Koska omat vastaukseni ovat hirmuisen pitkiä, jaettakoon nyt aivan ensiksi kiitoksia ihanista blogeista muutamalle suosikilleni, jotka mielestäni ovat ansainneet paikkansa sekä ”suloisimpina”, että ”suurenmoisina” blogeina. Suosittelen tutustumaan sekä näihin, että tuolta sivun oikean laidan blogiluettelosta löytyviin kattauksiin!

Kokkeillaan – Mahtavaa vertaistukea keittiökokeiluiden onnistumisiin ja epäonnistumisiin! Kotiharmin kokeileva kokkaus on erityisen lähellä sydäntäni, ja on oikeasti mahtavaa tietää etten ole ainoa joka on hieronut chiliä silmiinsä tai tuskaillut tortilloiden paistamisen kanssa.

Keittiönatsi – Ruoan lisäksi myös juomaa ja napakoita mielipiteitä aiheiden tiimoilta. Etenkin Klasun olutaiheiset postaukset tulee lueskeltua suurella mielenkiinnolla.

Ankerias Vipunen – Jos jossakin blogissa valmistetaan ruokaa, jota itse ei olisi tullut mieleenkään valmistaa, täältä sitä löytyy! Itämaiden herkkujen lisäksi Vipusen keittiössä tehdään toki muitakin herkkuja, kuuloaistia hiveleviä musasuosituksia unohtamatta.


Ja sitten ne vastaukseni tunnustuksiin liittyviin kysymyksiin:

Sweetest blog:
1. Lempiväri: Musta ja valkoinen. Ruokakin on lähes aina kauneimmillaan puhtaan valkoista tai mustaa vasten! En myöskään tykkää yhtään käyttää värillisiä juomalaseja tai mukeja minkään juoman nauttimiseen- seikka joka on saanut rakkaimmat ystäväni repimään hiuksiaan jokusen kerran..

2. Lempieläin: Lammas. Lautasella. En ole eläinihmisiä. Omistin lapsena vesikilpikonnan. Sekin karkasi.

3. Lempinumero: 3. Syntymäkuukauteni ja maaginen kolmiyhteys, ei suinkaan isä-poika-pyhähenkilinjalla, vaan kolmen erinomaisen kauniin ja viisaan naisen kesken. (Terkut vain sielunsisarilleni!)

4. Paras alkoholiton juoma: Jyväskylän kraanavesi. Passaa pilkata, mutta muualla vesi vaan maistuu pahalle.

5. Facebook tai Twitter: Facebook, huomatkaa erityisesti Ahmijan sivu;)

6. Intohimosi: Ruoka! Juoma!

7.  Lahjojen antaminen vai saaminen: Kumpikin. Olen jopa kerran keksinyt itselleni kolmannen nimen saadakseni kolmannen nimen nimipäivälahjan silloiselta  avokkeeltani..

8. Mieleisin kuvio tai muoto: Ympyrä tai pallo. Ruokalautanen, jäätelöpallo..

9. Paras päivä viikossa: Lauantai, jos se sattuu olemaan vapaapäivä- pitkät aamiaiset, aikaa ruokaprojekteille, aikaa ystäville ja puolisolle..

10. Lempikukka: Mitkä tahansa kukkivat kuvat! Neilikat eivät kuitenkaan kuulu suosikkeihini.. Seurustelumme alkuaikoina kerroin puolisolleni vihaavani vaaleanpunaisia neilikoita. Parka tietenkin muisti kukkakaupassa vain kuulleen minun puhuvan vaaleanpunaisista neilikoista. Pienen kukkakauppiaan väärinkäsityksen vuoksi mokomia neilikoita löytyi toki sitten myös kivana yllärinä hääkimpusta. .

Gorgeous blogger:
1. Koska aloitit blogin?
20.10.2010, reilu kuukausi kokkikoulun aloittamisen jälkeen.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?
Ruokaa. Keittiöseikkailuita. Rennommalla otteella myös erityisruokavalioita- pyrkimys on kirjoittaa sellaisista jutuista, joista haluaisin itse lukea.

3. Mikä tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?
Kaikki blogit ovat erilaisia! Superhyvien ja takuuvarmojen reseptien sijaan kirjaan kuitenkin enemmän omia ahaa-elämyksiä keittiössä- olivat ne sitten onnistumisia tai enempi ”olisi vähän voinut miettiä..”-tyylisiä Siperian reissuja. Taidan myös painottaa pikkuisen keskivertoruokablogia enempi hiilihydraattitietoista kasvisruokaa, oudompia ruhonosia ja olutkokkausta.. Taidan pelkän reseptin dokumentoinnin sijaan dokumentoida myös aika paljon omaa elämääni.

4. Mikä sai sinut aloittamaan kirjoittamisen?
Liika vapaa-aika. Aikuisena yhtäkkinen opintovapaalle jääminen jätti mukavan aukon lyhyiden koulupäivien päälle- aukko oli luontevaa täyttää jollakin sopivalla kokin ammattiopintoja tukevalla harrastuksella.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
En yhtään mitään. Jopa huonoine valokuvineen (sain vasta hetki sitten käyttööni järjestelmäkameran) ja omituisine resepteineen (alkuaikojen ensimmäiset liharuokaviritykset ovat kokemuksen myötä tainneet hieman parantua) blogi kuvaa täysin omaa opintomatkaa ruokaharrastuksen saloihin. Blogista on hauskaa lukea miten olen oppinut kasvissyöjästä lihansyöjäksi, miten olen kohdannut ensimmäistä kertaa omituisia raaka-aineita ja niin edelleen.

2 kommenttia:

  1. On siinä neilikkakommelluksia :) Ja nerokkaasti keksitty tuo kolmas nimi! Sekä kiitos kivasta tunnustuksesta.

    VastaaPoista
  2. Kotiharmi kiittää! Minäkin tykkään sinun blogistasi!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...