15.8.2011

Sipulinen suippokaali-herkkusienisalaatti

Ette usko kuinka älyttömästi nautin jonkun uuden syötävän tuotteen löytämisestä! Erityisen herkkiä hetkiä ovat ne, kun kaupan vihannesosastolta bongaa jonkun kotimaisen herkun, josta ei ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Kuten nyt: kaali joka näyttää pyramidilta! Mieletöntä!! (Saatoin innoissani vähän kiljaista ääneen, sillä kaalihyllyllä kanssani asioinut rouva pudotti säikähtäessään lattialle muutaman kukkakaalin..)

suippo kaali, sipulittomat salaattisipulit ja pikkuruiset herkkusienet

Lähemmän tarkastelun tuloksena höpsön suippo kaali osoittautui, yllätys yllätys, suippokaaliksi! Maku oli mielestäni melko lähellä valkoista varhaiskaalia, hyvää sekä raakana, että pikaisesti pannulla paistettuna. Makeiden salaattisipuleiden ja pikkuisten herkkusienien kanssa kaalista syntyi oikein raikas loppukesän salaatti, ohje Kotimaiset Kasvikset Ry:n mainiosta reseptistä muokattu.

Sipulinen suippokaali-herkkusienisalaatti

puolikas suippokaali (500 g)
3 salaattisipulia (70 g)
200 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl soijakastiketta
3 rkl  kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
1 rkl tuoreen timjamin lehtiä
ripaus rouhittua mustapippuria

raikas lisäke esim. grillatulle lihalle/ seitanille

Sekoita marinadin ainekset kulhon pohjalla sekaisin ja lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet, sipulit ja suikaloitu tai raastettu suippokaali. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

1 kommentti:

  1. Nam, kiitos reseptistä! Tuunailin hieman keittiöstä löytyneillä jutuilla ja lisäsin omenan, rouhittuja sekapähkinöitä ja fetapaketin jämät. Ai että tuli hyvää! Suippokaalin ostin muuten "vahingossa", tarkoitus oli ostaa perus valkokaalia kaalilaatikkoon mutten löytänyt. Ajattelin, että suippis ajaisi saman asian, mutta tutkailun ja googlailun perusteella se vaikuttikin sen verran heiveröisemmältä, että ostin seuraavana päivänä valkokaalin laatikkoon. Mutta tämän salaatin ansiosta tuli suippoversiokin hyödynnettyä! :)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...