7.8.2011

Kirsikoita ja vuohenjuustoa


Jos olisin puu, olisin kirsikkapuu. Sellainen odottamatta hempeisiin ja huumavan tuoksuisiin kukkiin puhkeava hentoinen kaunotar, joka yhtä odottamatta taantuu taas pian kuhmurunkoiseksi ja raihnaisen näköiseksi sitkeän itsepäiseksi vanhukseksi. Sellainen jonka antimet ovat todella kettumaisia kerätä, ja jonka hedelmien viettelevän hurmaavasta mausta pääsee perille vasta rikottuaan hampaansa kiviin. Sellainen, jonka hedelmät kaikissa muissa tapauksissa kuin suoraan puusta syötynä menevät aina liiallisuuksiin- liian imelää, liian esanssista, liian punaista, liian hapanta, liian kirsikkaista. Sellainen joka tarvitsee parikseen sen tasoittavan tapauksen, kuten vuohenjuuston..

silmäkin lepää
 
Samalla lailla kuin kirsikkaviina täydentää hurmaavasti juustofondueta, makean hapan kirsikka sopii aivan käsittämättömän hyvin yhteen kirpsakan happaman vuohenjuuston kanssa. Kylmänä tai lämpimänä. Salaatissa, alkuruokana tai jälkkärinä. Seuraavat reseptit syntyivät sadeillan hämärässä mökkikeittiössä Chymoksen lahjoittaman väkevän kirsikkaviinin ympärille. En voi sanoa olevani kirsikkaviinin ystävä, mutta tässä muodossa - voi hyvänen aika! Nam!

suloiset kirsikat syleilevät pitkään kypsytettyä vuohemaitojuustoa

Marinoidut kirsikat

2-3 dl perattuja kirsikoita
0,5 dl väkevää kirsikkaviiniä
0,5 dl hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

marinadiin on ihana kastaa myös palanen höttöistä vehnäleipää

Sekoita marinadi ja anna pilkottujen, kivettömien kirsikoiden marinoitua siinä ainakin yön yli. Nautiskele hyvän vuohenjuuston kanssa sellaisenaan tai yhdistä vuohenjuusto ja marinoidut kirsikat salaatissa. Huom: marinadista saa myös täydellisen makuisen salaatinkastikkeen!

yltäkylläinen alkuruoka

Lämmin kirsikkakompotti vuohenjuustolle

2-3 dl perattuja kirsikoita
1 dl väkevää kirsikkaviiniä
1 rkl balsamietikkaa
2 rkl sokeria

teki mieli nuolla lautanenkin

Keitä pilkottuja, kivettömiä kirsikoita balsamietikalla ja sokerilla maustetussa viinissä (ilman kantta) noin kaksikymmentä minuuttia, tai kunnes neste on muuttunut hieman siirappimaiseksi ja kirsikat ovat läpikotaisin pehmenneet. Nautitaan pitkään kypsytetyn vuohenmaitojuuston kanssa jumalaisena jälkiruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...