10.11.2011

Hernerouheinen kaalisalaatti

Välillä pitää muistutta ihan itseäänkin, ettei terveellinen, edullinen ja herkullinen ruoka oikeasti vaadi mitään superhyper-ravintolakeittiötä ja vuorokauden esivalmisteluaikaa. Seuraava salaatti on ihan sitä itseään: terveellistä, kotimaista, vähähiilihydiraattista, ravitsevaa ja ennenkaikkea hyvää! Hernerouheen kimppuun pääseminen vaatii tosin puolen tunnin odottelun, mutta sillä ajalla sitä ehtii selata päivän (s)postit läpi ja juoda ahkeruuskupillisen hyvää ja vahvaa kahvia. Raaka-aineena käytettyä kotimaista hernerouhetta kannattaa muuten käyttää muutenkin: ihana proteiinilisä mihin tahansa kasvisruokaan! Hernerouhe säilyy ihanasti kuivakaapissa ja liottelun jälkeen on jatkojalostettavissa kasvispihveihin, -pyöryköihin, -pastoihin, -patoihin, -kiusauksiin, -salaatteihin, mihin vaan! Kylmänä käytettäessä hernerouhetta ei tosin kannata liottaa kylmässä vedessä ohjeen mukaan- lopputulos on omituisen puuroisen limaista kamaa. Paras lopputulos ainakin omaan makuuni syntyy, jos 1 osan hernerouhetta liottaa 2 osassa kiehuvaa vettä (siis ei keitä vaan kaataa kiehuvan veden rouheen päälle) puolisen tuntia, jonka jälkeen huuhtelee rouheen siivilässä kylmällä vedellä oiken huolellisesti. Salaatteihin hernerouhe antaa ravitsemuksellisen täydennyksen lisäksi myös hauskaa purutuntumaa ja hurmaavan vihreän värin!

mintulla raikastettua vaaleaa vihreää

Hernerouheinen kaalisalaatti

500 g valkokaalia
1 dl kuivattua hernerouhetta
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua minttua (tai reilummin tuoretta)

Suikaloi/raasta valkokaali ja sekoita siihen kastike öljystä, etikasta ja mausteista. Liota hernerouhetta kuumassa vedessä puolisen tuntia, huuhdo se kunnolla kylmässä vedessä ja sekoita kaaliin. Anna maustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat odotella.

4 kommenttia:

 1. Koskaan oo hernerouhetta käyttäny!
  Mutta saatanpa kokeilla. Kiitos vinksusta!

  VastaaPoista
 2. Kamala tämä syksy ja kaikki ihanat kaaliruoat! Kaali ja herneet käyvät varmasti loistavasti yhteen. Kamalaa on se, että ne ovat myös siipan kaksi inhokkia, eli niitä ei meidän taloudessamme nähdä.

  VastaaPoista
 3. Höpsis! Kyllä siippa kuin siippa oppii tykkäämään inhokkeistaankin kun niitä vaan röyhkeästi herkuttelee itse siipan nenän edessä- annoskateus iskee ennemmin tai myöhemmin;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä meilläkin kasvisruoka uppoaa ja iloisesti on isäntäkin yllättynyt, monta kertaa. Ja jos ei pöperöt kelpaa, niin tehköön omat eväänsä.

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...