1.10.2011

Lokakuun ruokahaaste: lounasboxi ja termari

Syyskuun ruokahaasteen voitto lennähti lainahöyhenillä tähän suuntaan, joten pääsen täten kuuluttamaan ilmoille lokakuun 2011 ruokahaasteen. Koska voittoherkun idea oli vohkittu Ankerias Vipuselta, myös seuraava ruokahaaste on ideoitu samaisen blogin toimesta. Ja on kuulkaas melkoinen haaste!


Lokakuun ruokahaasteena on valmistaa seuraavan päivän lounas pakattavaksi mukaan kannettavaksi joko itselleen tai jollekulle läheiselle.

Sillä myöntäkäähän pois, pikaiset työmaa/koulu/tms- lounaat eivät taida ihan joka kerta olla aivan siitä harkituimmasta päästä.. Esimerkiksi Japanissa tarkkaan valituilla ja huolella valmistetuilla ruoka-aineksilla täytetyn lounasboxin antamista toidelle pidetään suurena rakkaudenosoituksena. Näiden japanilaisten bentojen lisäksi inspiroitua voi intialaisista tiffineistä, tai vaikkapa jenkkilän duunareista, joita on vaikea kuvitellakaan ilman sitä lunchboxia ja termaria.


Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan omaa kauhan jälkeä, on blogauksessa hyvä ilmoittaa ohjeen alkuperä. 


Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 1.10.- 24.10.2011 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen linkki (URL) tämän kirjoituksen kommenttilaatikkoon, ohje linkin tekemiseen löytyy täältä. Osallistuessasi annat luvan myös kyseisen linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön haasteruokien yhteenvetopostauksessa ja siihen, että kuvien kokoa saa muuttaa äänestysblogauksessa. (Edellisen ruokahaasteen voittaja ei osallistu itse äänestykseen, eikä myöskään kilpailuun.)


Haasteeseen määräajassa osallistuneet kilpailijat julkistetaan 25.10.2011, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestysaika päättyy 30.10.2011, ja voittaja julkistetaan 31.10.2011. Marraskuun ruokahaasteen puolestaan järjestää lokakuun ruokahaasteen voittaja. Voittajalla on aikaa julkaista seuraavan kuukauden ruokahaaste aina 5.11. asti. Jos näin ei käy, kunnia siirtyy toiseksi tulleelle jne. 

Eipä sitten muuta kuin herkullisia eväitä seuraavan päivän lounaalle kokkailemaan!

14 kommenttia:

 1. Ihana aihe :D Saapa nähdä, riittääkö aika tai muisti nyt tähänkään osallistumiseen, mutta muiden tuotoksia seuraan taatusti innolla. Lounasboksin sisältö on minulle ainainen ongelma.

  VastaaPoista
 2. Tosi hauska haaste! Musta on aina huippumielenkiintoista nähdä mitä lounasevästelijöillä on bokseissaan, ja työpaikan käytävillä kaula vaan venyy, kun koetan kuikuilla tuntemattomienkin eväitä. :D Myös kekseliäät eväspakkaukset ja -boksit huvittavat... Ihmiset käyttää eväsrasiana vaikka mitä!

  Vähän kyllä harmittaa se, että kisaan varmaan tulee kovasti hiottuja ja siloteltuja versioita. Vaan ehkä joku uskaltaa postata kuvan tosielämän voirasiaan pakatusta, työmatkalla ankarasti vatkatusta makaronilaatikkomössöstäkin. :)

  VastaaPoista
 3. Kanssaruokailijoiden lounasboxien tarkkailu on kieltämättä äärimmäisen mielenkiintoista "olet mitä syöt"-tyylistä viihdettä! Ja ne omat lounaat, huh, itsekin olen pari kertaa napannut pakastimesta evääksi yllätysrasian, joka on sitten työpaikan kahvihuoneessa paljastunut esim. rasialliseksi jäisiä mustikoita tai pelkkiä keitettyjä papuja..

  VastaaPoista
 4. Mistä tiesit, että juuri pari päivää sitten posti kiikutti tilaamani ihanaiset bento-boxit, joista olin jo jonkin aikaa haaveillut perheen eväsrasioiksi? Kaunis rasia on puoli ruokaa; vaatimattomampikin eväs näyttää herkulliselta kauniista rasiasta, joka kaikenlisäksi on käytönnöllinen ja helppo mukana kuljettaa.

  VastaaPoista
 5. Kommenttiboksissa on ilmeisesti jotakin häikkää, joten ilmoitan täten Villa Ainala Cuisin- blogin mainion herkun kisan avaajaksi:
  Villa Ainala Cuisin vastaa haasteeseen mausteisella kolmen kaalin sopalla!

  VastaaPoista
 6. Hayley's Cuisine kattaa työmaalounaalle feta-broiskupastaa (blogikirjoituksen loppuosa). :)

  VastaaPoista
 7. Noniin, jes! Aloin jo vähän huolestua jotta jääkö tässä kokonaan kisa syntymättä. Hienoa, onnea skabaan!

  VastaaPoista
 8. Aika hiljaiselta vielä näyttää, mutta onhan tässä viikko aikaa :)

  Itse odottelen kovasti josko ihmiset keksisivät jotain ei niin perintäistä. Kolmen kaalin soppa ja broileripasta vaikuttavat ihan niiltä normaaleilta kotona tehdyistä ylijäämäruoista, joita sitten töihin kiikutetaan.

  Missä on panostus? Ei pahalla Hayley ja ahmija.

  VastaaPoista
 9. Toivotaan että vielä saadaan lisää kisailijoita- viikkoahan ei ikävä kyllä ole enää aikaa vaan vain vuorokausi, tiistaina pärähtää jo äänestys käyntiin!

  VastaaPoista
 10. Kulinaarimurulasta osallistutaan kisaan rapealla katkarapusalaatilla.

  VastaaPoista
 11. Täällä osallistuttaisiin kisaan paahtopaistivoileivällä!. Tämä ruokahaaste on ihan uus juttu, mutta innostuin niin ideasta, että pitipä kokeilla :D

  Jotenkin epäilyttää tuo linkin toiminta, eli tässä varmuudenvuoksi:
  http://herneetkinrokkaa.blogspot.com/2011/10/tehtiin-ite-paahtopaistivoileipa.html

  VastaaPoista
 12. Kehuttuani taannoin hankkimiani lounasboxeja osallistun taasen : Kasvisfrittataa ja kuorrutettua lohta

  VastaaPoista
 13. Osallistutaan ihan kannatuksen vuoksi!  Evähiä hirvimettälle

  VastaaPoista
 14. Jee! Saatiinhan tässä viime metreillä vielä kunnon kisa aikaiseksi! Äänestys on nyt käynnissä, ei muuta kuin onnea matkaan kaikille!

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...