5.2.2011

Kylmäsavulohitartar kurkkupedillä

Tämä kaunis ja juhlava kurkkupedillä tarjoiltava alkuruoka löytyi kirjasta ”Mestarikokin käsikirja” ( Lehtinen, Peltonen, Talvinen, WSOY 2003”. Lohimössö on ihanaa myös sen kummemmin hienostelematta vaikka kurkkusiivun tai hapankorpun päälle levitettynä yöpalana. 

ei sovi unohtaa silmänruokaa

Kylmäsavulohitartar
(vähän annoskoosta riippuen n.8 hengelle)

450 g kylmäsavustettua kirjolohta ohuina suikaleina
5 kananmunaa keitettynä ja paseerattuna
150 g tilliä, ruohosipulia ja sipulia hienonnettuna
1 dl smetanaa
rouhittua valkopippuria
sitruunamehua

tarjoiluun:
n. 2 kurkkua
tillinoksia
kirjolohenmätiä

Sekoita tartarin ainekset varovasti keskenään: massa jää melko tiiviiksi. Maistele ja mausta maun mukaan sitruunamehulla ja valkopippurilla. (En paseerannut kananmunia, muussasin ne vain hienon hienoksi veitsen lappeella.) Kuori ja halkaise kurkku, poista siitä siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä. Lado kurkuista hieno viuhkamainen alusta lautaselle ja aseta tartarmassaa pyöreän muotin avulla viuhkan keskelle. Koristele nokareella kirjolohenmätiä ja tillinoksalla.

kovin suolaista mätiä riittää pienempikin nokare

Epäilin hieman tuota kurkun ryöppäämistä, mutta kiehautettu kurkku maistuikin tartarin kanssa paljon hauskemmalle kuin ihan tuore. Ja lautasellakin kiilteli kauniisti!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen annos ja tuollainen kalaseos on kyllä hyvää vaikka missä... pitääpä kokeilla kurkun ryöppäämistä. Kaunista silmänkin ruokaa...

    VastaaPoista
  2. Olisi ehkä pitänyt laittaa kuva myös tuon reseptikirjan mallista- oma viuhka kun ei kaartunut aivan yhtä tasaisen hienostuneesti:) Mutta hyvää on! Ja välillä ihan hauska viritellä lautaselle herkut muuhunkin muotoon kuin "läiskäisempä tästä lusikalla ison kasan".

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...