8.11.2011

Siikaceviche Aji Cristal chileistä

Jos sattuu käymään niin, että kalan fileointi menee kaikista hyvistä yrityksistä huolimatta ihan reisille, kalasilpusta voi tehdä mainiosti cevicheä! Happopitoisessa liemessä marinoitu kala kypsyy suolan ja hapon kanssa vaaleaksi ja läpikuultamattomaksi, ja maistuu mahatavalle! Kermaisen pehmeä siika kypsyy luonteikkaaksi limetin mehun kanssa, ja muuntuu mainioksi alkuruokasi kotimaisten, mukavan hedelmäisten aji cristal -chilien seurassa.

oluen juojien taloudessa cocktaillaseista lähinnä syödään

Siikaceviche

300 g siikafileetä
pikkuripsaus suolaa ja sokeria
parin limetin mehu
muutama aji cristal -chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
kourallinen pikkuruisia helmitomaatteja tai lohkottuja kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli hienoksi hienonnettuna
loraus (pari rkl) hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä
pätkä kurkkua pieneksi kuutioituna
muutama mintunlehti hienonnettuna

Silppua siikafilee pieniksi paloiksi, purista päälle limetin mehu ja ripsauta sekaan hieman suolaa ja sokeria. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sekoita sitten siian sekaan muut ainekset ja anna maustua vielä pari tuntia. Koristele limen tai sitruunan kuorisuikaleella ja tarjoile vaikkapa cocktaillaseista raikkaana alkuruokana.

4 kommenttia:

  1. Cocktail-laseista ruokakin maistuu paremmalta ;-)

    VastaaPoista
  2. Mistä löysit tuollasia aji cristal chilejä?

    VastaaPoista
  3. Chilit löytyivät JKLn Sokoksen Mestarin Herkusta- jemmasin niitä myös pakastimeen, sillä ovat tosiaan loppukesän sesonkituote. Voipi olla, että nyt niitä on jo hankalampi löytää.

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!