10.7.2011

Valkosuklaamousse, marsala-viinissä marinoidut mansikat ja muutama mustikka

Linnunkakkaindeksin perusteella jyväskyläläinen kaupunkilaistyttökin ymmärsi jo lähteä lenkkipolulle pikkuämpärin kanssa. (Mitä sinisempää kamaa lintujen jätökset, sitä kypsempiä mustikat.) Tarkkaavainen lenkkeilijä palkittiin myös ahomansikoilla, jotka ohi viilettäneiltä tiukkatrikoilta jäivät huomaamatta - rassukat eivät olleet ymmärtäneet kuinka tehokasta treeniä ees-taas-kyykkiminen on, vaan juoksivat parat onnensa ohi..

varhainen lenkkeilijä ahomansikan löytää

Tärkeille vieraille tarjottiin kesäillallisen jälkiruokana toiveen mukaisesti ”jotakin valkosuklaista”. Ihanan täyteläisen valkosuklaamoussen päälle kasatut lähimetsästä kerätyt kesän ensimmäiset mustikat ja marsala-viinissä marinoidut mansikat kruunattiin vielä metsämansikoilla. Kelpasi.

Valkosuklaamousse
(lähde: Glorian R&V 5/2010)
4 liivatelehteä
300 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2 dl kulutus- tai ternimaitoa
1 vaniljatanko

harjoituskappaleet ilman metsämansikoita syötiin ennen vieraiden tuloa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa, anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella yksitellen sulan suklaan joukkkoon. Mittaa 0,5 dl maitoa kuumennuksen kestävään astiaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet loppuun (1,5 dl) maitoon, laita maitoon myös tangot. Anna maustua varttitunti. siivilöi vaniljatangot pois maidosta. Kuumenna pienempi maitomäärä, puristele liivatelehdistä vedet pois ja liota ne kuumennettuun maitoon. Kaada liivateseos valkosuklaa-kananmunavaahtoon samalla vatkaten. Sekoita vaniljalla maustettu maito joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita. Jaa vaahto pieniin jälkiruokamaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai kauemmin.

Marsala-viinissä marinoidut mansikat
mansikoita
marsala-viiniä
sokeria

Pilko mansikat mahdollisimman pieniksi lohkoiksi, ripsuta päälle hieman hienoa sokeria ja lorauta sekaan marsala-viiniä. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti. Jumalaista panna cottan, bavaroisen, jäätelön tai valkosuklaamoussen kanssa. 

yli-imelä marinadi-viini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!