22.3.2011

Vehnäolutpannukakut olutsiirapissa karamellisoidulla banaanilla

Seuraavan sunnuntaiaamiaisen resepti löytyi hieman odottamattomasta lähteestä: ”Brew your own” – oluen kotipanemisen harrastuslehdestä (March-April 2011,vol 17, nro 2). Kyseessä oli saksalaista hefeweizenia, suodattamatonta vehnäolutta, käsittelevä artikkeli kyseisen oluen käyttämisestä ruoan laittoon. Mahtavaa! Vaikken oikeastaan välitä banaaneista, ensimmäistä kertaa suunnilleen kahteen vuoteen päädyin jopa ostamaan kyseisiä hedelmiä pannukakkujen valmistusta varten. Koehenkilöksi osui sopivasti pahaa-aavistamaton serkkupoika, joka joutui maistelemaan kokeellisen keittiön pannukakkuvirityksiä syntymäpäiväaamiaisekseen kukonlaulun aikaan. Itselleni nämä yli-imelät herkut maistuivat erinomaisesti, varsinkin kun lautaselle kasasi samaan aikaan myös supersuolaista ja rasvaista pekonia.. Oluena käytin itsessäänkin melko banaanista Paulanerin Hefe-Weisbieriä. Hiukkasen muokkaamani versiot lehden resepteistä tässä:

hefe-weisbier maistuu banaanille itsessäänkin

Hefeweizen-pannukakut
(n. 6 hengelle)

7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hunajaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna)
3,5 dl piimää
3,5 dl suodattamatonta vehnäolutta
4 rkl rypsiöljyä

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola sekaisin. Sekoita toisessa astiassa yhteen olut, piimä, hunaja, öljy ja kananmunan keltuaiset (varo, olut voipi kuohahtaa!). Lisää olutseokseen kuivat aineet, sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan varovasti. Paista pannukakkuja esim. pikkulettupannulla haluamassasi rasvassa. Taikina kohoaa pannulla melko paljon, jolloin paras lopputulos syntyy jos pannu ei ole ihan tulikuuma ja maltat paistaa lettuja molemmin puolin parikin minuuttia. Pannukakut tarjoillaan lämpiminä olut-siirapissa karamellisoidun banaanin ja kermavaahdon kanssa.

nälkäinen aamiaisen syöjä ei malttanut panostaa valokuvaukseen

Olutsiirapissa karamellisoitu banaani

5 dl suodattamatonta vehnäolutta
1,5 dl hunajaa
1 dl sokeria
1 sitruunan kuoret
4 banaania

Keitä olutta sokerin, hunajan ja sitruunankuorien kanssa noin 15 minuuttia kunnes seos alkaa muistuttaa löysää siirappia. Lisää joukkoon viipaloidut banaanit ja keitä vielä muutama minuutti. Poista sitruunankuoret ja tarjoile karamellisoitua banaania & olutsiirappia pannukakkujen kanssa. Nokare maustamatonta kermavaahtoa täydentää herkkuhetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!