tag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post4849331851325378619..comments2023-09-25T11:42:40.227+03:00Comments on Ahmija: Kotitekoinen turkkilainen jogurttiUnknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-63134862667573248112022-08-09T21:23:55.006+03:002022-08-09T21:23:55.006+03:00Minulla kun ei mitään nykyajan hömpötyksiä kuten j...Minulla kun ei mitään nykyajan hömpötyksiä kuten jogurttikonetta tai lattialämmitystä ole, mutta on sauna kerrostaloasunnossa, niin tarkastin sen peruslämpötilan. Se on sattumoisin ideaali 42 astetta, joten jogurtti päätyi yöksi saunan lauteille. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-51891423131650730562016-12-17T18:58:12.133+02:002016-12-17T18:58:12.133+02:00Kiitos kylmälaukku vinkistä. Itse otin perinteisen...Kiitos kylmälaukku vinkistä. Itse otin perinteisen styroksilaukun avuksi ja kattilallisen tosi kuumaa vetta thermopussissa ja pyyhkeessä. Sen päälle kattila jossa jugurtti tehty näiden päälle ja sen päälle vielä pyyhe. 9h jälkeenkin vielä 42 astetta (aloituslämpö 46 astetta). <br />Eka yritys tänään ja huomenna saa maistella 😃Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09302414653701190562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-4721551250974226582016-09-30T20:25:21.308+03:002016-09-30T20:25:21.308+03:00Keksin, että jogurtin voi tehdä uunissa, kun sen s...Keksin, että jogurtin voi tehdä uunissa, kun sen säätää 42-45 asteeseen.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09005913532204399581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-12269965499669045072014-12-21T01:13:36.525+02:002014-12-21T01:13:36.525+02:00Hei anonyymi onnistuiko tuo bulgarian jogurtti joh...Hei anonyymi onnistuiko tuo bulgarian jogurtti johon lisättiin Asidophilus Plus bakteereja, että kannattaako itse kokeilla?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-45039733168248485512014-12-21T00:54:35.127+02:002014-12-21T00:54:35.127+02:00Hei anonyymi onnistuiko tuo bulgarian jogurtti joh...Hei anonyymi onnistuiko tuo bulgarian jogurtti johon lisättiin Asidophilus Plus bakteereja, että kannattaako itse kokeilla?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-90226427532063460242014-02-06T22:49:41.784+02:002014-02-06T22:49:41.784+02:00näin Äitini teki jo 40v sitten... tosin silloin en...näin Äitini teki jo 40v sitten... tosin silloin en tajunnut terveyspuolta, oli vaan halvempaa...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-85642219616748695642014-02-06T22:38:04.742+02:002014-02-06T22:38:04.742+02:00mitä nuo sinun maitosi olivat? Luomua täysrasvasta...mitä nuo sinun maitosi olivat? Luomua täysrasvasta, kevut luomua tms. ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-60874280093684274212014-02-02T18:52:09.279+02:002014-02-02T18:52:09.279+02:00tuli tuossa mieleeni tuo "lämpöhässäkkä"...tuli tuossa mieleeni tuo "lämpöhässäkkä" voisi ratketa sillä, että laittaa saunan lattialämpöä päälle vähän enemmän - tai saunan lämmityksen jälkeen viilit/jugurtit lauteille... tulee hyödynnettyä sekin lämpö....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-7713979933446010592014-02-02T18:02:51.258+02:002014-02-02T18:02:51.258+02:00Hei! Pitäisi kyllä tulla - bulgarian jukurtissa my...Hei! Pitäisi kyllä tulla - bulgarian jukurtissa myös se 3.s tärkeä bakteeri...<br />ks. http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-koti-viili-natural-yoghurt-teko-ohjeprobiootti-bakteerien-monistus-kotona/<br /><br />Käsittääkseni voi myös yhdistää jugurtin ja viilin, jotta on kaikki bakteerit !<br /><br />Itse kokeilen bulgarian jugutin tekemistä 1L luomumaidosta ja 2dl bulgarian jugurttia - lisään kädenlämpöiseen sekoitteeseen vielä 4 milj. bakteeria kapselista (Mhb tuote-2. (+++) Asidophilus Plus 4Billion HealthAid(Englanti).). <br /><br />Itselläni 2 allergista lasta, joilta ongelmat jäi pois probiooteilla !<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-22993593732892464682013-09-02T09:44:11.415+03:002013-09-02T09:44:11.415+03:00Laitoin eilen kokeeksi tulemaan. Täysmaitoa+pari r...Laitoin eilen kokeeksi tulemaan. Täysmaitoa+pari ruokalusikallista smetanaa ja jogurttia. Suoraan jääkaappikylmänä korkeaan purnukkaan ja purkki semmoiseen suklaan sulatuslaitteeseen 1-lämpötilalle, hieman vettä pohjalle lämmityksen tasaamiseksi. Siinäkin se olisi kai tekeytynyt, mutta kun alkoi arveluttaa jättää sitä koko yöksi päälle, niin siirsin illalla juuren posliinikulhoon, lautanen suojaksi ja koko setti uuniin (tavalliseen), sitten valo päälle, luukku kiinni, mutta ei mitään muuta lämpoä. Aamulla oli valmista, rakenne erinomainen. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-24028860559995765002013-08-22T10:24:18.075+03:002013-08-22T10:24:18.075+03:00Mahtaakohan näissä itse tehdyissä lisääntyä myös a...Mahtaakohan näissä itse tehdyissä lisääntyä myös alkuperäisessä olleet AB-bakteerit?Luovahulluushttps://www.blogger.com/profile/13668683503358283822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-6402518922700136062013-02-21T12:42:06.282+02:002013-02-21T12:42:06.282+02:00Heippa! Itse olen tehnyt jugurttia ja viiliä kumpa...Heippa! Itse olen tehnyt jugurttia ja viiliä kumpaakin pikkasen helpommilla konsteilla. Jugurttia varten kiehautetaan litra maitoa ja kun on jäähtynyt käden lämpöiseksi lisätään 2dl bulgarianjugurttia. Sit kansi päälle ja jätetään yöks huoneen lämpöön. Aamulla jääkaappiin ja sit kylmänä nautittavaks. Tästä tulee varmaan vaan hiukan ohuempaa, ei ihan turkkilaisen paksuista, mutta siemenjugurtin määrällä voidaan säätää valmiin jugurtin paksuutta. Sit jätetään jugurttia taas siemeneks seuraavaa erää varten. <br /><br />Viilinkin teen niinkin yksinkertaisesti, että vispaan litran kylmää maitoa ja siemenviilin 2dl ja jaan esim. 6 astiaan (jokaiseen tulee 2dl) peitän astiat ja annan olla huoneen lämmössä n. 24h. Sit jääkaappiin jäähtymään. Viilistä tulee aivan identtistä kaupan viilin kanssa.. <br /><br />Ehkä pilasin tällä nyt teidän vaikeammat martta-vinkit, mutta ihan turhaksi koen nuo lämpöhässäkät näiden ohjeiden rinnalla. :)<br />t: Martta, joka menee sieltä mistä aita on matalinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-38171023704470849812012-08-06T18:29:02.701+03:002012-08-06T18:29:02.701+03:00En ole itse ollut viilifani, mutta kertomuksesi jä...En ole itse ollut viilifani, mutta kertomuksesi jälkeen aloin kyllä himoita viiliä! Ihania ruokamuistoja! Pitääpä laittaa kokeilulistalle josko seuraava hapatusprojekti olisikin viiliä.. Nyt on kyllä ollut ukkosta harva se päivä, eli ehkä on odoteltava hieman syksyisempiä kelejä.Liisahttps://www.blogger.com/profile/05467096133365792355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-1736134595079549432012-07-10T10:12:27.381+03:002012-07-10T10:12:27.381+03:00Kiitos vinkeistä! Nyt jogurtin tekoon! Lapsuuden k...Kiitos vinkeistä! Nyt jogurtin tekoon! Lapsuuden kodissani vain kesäisin (riittävän lämmintä) tehtiin viili seuraavasti iltalypsyn jälkeen: Meijeristä tilattiin ensimmäinen alkukesän viilinsiemen, joka tuli ruskeassa lasipullossa. Siemenen tai myöhemmin ns. siemenkuppiin (pieni kahvikuppi) tehty viili vatkattiin teelusikalla hyvin venyväksi, jaettiin n. yksi ruokalusikallinen viilikupin pohjaan, jonka päälle kaadettiin joko lypsylämmintä maitoa tai haaleaksi lämmitettyä maitoa. Viilikupit laitettiin tiskikaapin yläritilähyllylle ja peitettiin esim. teevadilla (varmaankin, että lämpö pysyy tasaisempana pidempään). Aamulla viili oli valmista ja laitettiin kellariin tai jääkaappiin jäähtymään. Tasarakenteisen ja venyvän viilin päälle oli kertynyt paksu kerma, joka oli iiiihanaaaaa sirotesokerin ja inkiväärin tai kanelin kanssa nautittuna. Ukkosen ilmalla viilin rakenne muuttui kokkareiseksi ja heraiseksi, eli ei sakeutunt tasaiseksi. Ja taas uusi siemen meijeristä....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-71553490844027105302012-04-18T02:51:45.860+03:002012-04-18T02:51:45.860+03:00Tuo viilin teko pitäisi teoriassa ollakin helpompa...Tuo viilin teko pitäisi teoriassa ollakin helpompaa lämpötilan takia: normi huoneenlämpö riittää! Lueskelin tosin jostain keskustelupalstalta, että jogurttikin muka valmistuisi ihan vaan keittiön pöydällä- meidän kämppä on tällä hetkellä taimikasvatusmoodissa (=avaan ikkunat jos meinaa nousta yli 21), eli vähän turhan vilpakkaa jogurtille..<br /><br />Uunivinkki on erinomainen! Kävi oikeasti ihan ensiksi mielessä, että askartelen sähköuuniin vesihauteen johon laitan jogurttipurkit, sitten kylmälaukku vei kuitenkin voiton. Pitää kyllä kokeilla, meidän uuni tuntuu ainakin olevan suht. tasalämpöinen, eli varmaan pelittää hyvin jos lämmön saa tarpeeksi alas! <br /><br />Hitto, meillä varmaan syödään loppukuu vuoronperään pelkkää makkaraa ja jogurttia- tekisi mieli kokeilla kaikkea-heti-nyt!Liisahttps://www.blogger.com/profile/05467096133365792355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-43053444350615203252012-04-17T22:11:41.109+03:002012-04-17T22:11:41.109+03:00Moikka,
ihan vinkiksi sellainen, että nykyajan säh...Moikka,<br />ihan vinkiksi sellainen, että nykyajan sähköuuneista yllättävän monet ilmeisesti sopivat jugurtin tekoon. Näin ainakin minulle vinkattiin. Oleellista on testata, saako uunin lämpötilan säädettyä haluttuun määrään. Ainakin ne uunit, joissa on ns. taikinan nostatus mahdollisuus, sopivat hommaan oivallisesti. Itselläni on Mielen uuni, jossa pystyn digitaalisesti säätämään lämmön 45 asteeseen, joka on ihan jees. Olen tehnyt kaiken jugurtin itse nyt jo useiden kuukausien ajan. Mielestäni parasta tulee kreikkalaisella juurella, mutta turkkilaista en ole kokeillut vielä. Mutta siis, uuni on kaikkein huolettomin. Itse väännän jopa lämmön välillä pois päältä ja parin tunnin päästä uudelleen päälle, jos satun muistamaan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-35406326947737946612012-04-17T22:10:07.678+03:002012-04-17T22:10:07.678+03:00Olet marttojen martta :) Meillä on tehty kotikoton...Olet marttojen martta :) Meillä on tehty kotikotona ennen vanhaan viiliä samalla menetelmällä: Otettiin viilinsiemen kaupan viilipurkista, leviteltiin sitä muutaman kotikulhon pohjalle ja reunoille, jätettiin huoneenlämpöön ehkä vuorokaudeksi tai emminä tiedä miksikä aikaa, ja sitten jääkaappiin ja kylmänä suuhun. Hyvää oli.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6113752953401561417.post-62691531575181708572012-04-17T17:55:08.298+03:002012-04-17T17:55:08.298+03:00Hyvin oli pellepeloteltu taas:) Minun on kanssa pi...Hyvin oli pellepeloteltu taas:) Minun on kanssa pitänyt tehdä jogurttia, mutta juuri tuo vaadittu lämpötila on estänyt. Tosi hyvän ratkaisun keksit. Ja ihmeen hyvin pysyi lämpö siellä sisällä tasaisena.Ankerias Vipunenhttps://www.blogger.com/profile/03682012761367582918noreply@blogger.com