21.12.2011

Savuolutsinappi

Joulu ei tule myöskään ilman ihanaa savuista Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock olutta, joka on kuin luotu joulupöydän ruokajuomaksi! Viime jouluna savuolut taipui seitaniksi, tänä jouluna herkkua testataan myös sinappina kinkun kaverina. Edellisen vuoden sinapista löytyi savun aromeja viskin muodossa, ja koska yhdistelmä ei ollut lainkaan pöllömpi, eiköhän myös oluen savu imartele joulupöydän kunkkua..

olutsinappi

Savuoluinen sinappi
(lasipurnukallinen)

2 dl savuolutta (esim. tuo Urbock)
4 rkl hunajaa
3 rkl sinapinsiemeniä
2 dl sinappijauhetta
3 rkl kuohukermaa
pari kierrosta suolaa myllystä

Kiehauta olut hunajan ja sinapinsiementen kanssa, anna kiehua muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä ja vispaa oluen sekaan sinappijauhe. Sekoita joukkoon myös kuohukerma ja ripsaus suolaa ja keitä sinappia vielä maltillisella lämmöllä muutama minuutti. Purkita puhtaaseen, kiehuvalla vedellä huuhdottuun lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!