26.7.2011

Lämmin pekoni-rucolasalaatti

Yksinkertaisten herkkujen sarja jatkuu. Seuraava Jamie Oliverin ”Alastoman kokin onnenpäivät”-kirjasta inspiraationsa saanut salaatti toimii niin lounaana kuin viikonloppuaamiaisena rankemmankin terassikierroksen jälkeen. Erityisen huippua kun punasipuleina käyttää punaisia kevätsipuleita varsineen. Salvian sijaan yrttinä voi käyttää timjamia (alkuperäisessä ohjeessa), meiramia tai mitä vaan, mutta salvia raikastaa kyllä sian kuin sian - sekä lautasella olevan että mahdollisesti siinä aamiaispöydän toisella puolen istuvan tapauksen..!

nälkäinen aamiaistaja ei malttanut panostaa kuvaukseen

Lämmin pekoni-rucolasalaatti
(kahdelle)

2 punaista kevätsipulia, kumpikin 6-8 lohkoon leikattuna, varret silputtuna
6-8 viipaletta pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta salviaa
oliiviöljyä
pari-kolme kourallista rucolaa
balsamiviinietikkaa
pari-kolme ruokalusikallista parmesan-juustoa lastuina

Paista pekoni rapeaksi, nosta sivuun odottelemaan. Ruskista pannuun jääneessä pekonirasvassa sipulilohkot, laske lämpöä, lisää tilkka oliiviöljyä ja pinjansiemenet ja kypsennä muutama minuutti kunnes sipuli alkaa olla karamellisoitunutta. Laita pekonit takaisin pannuun, lisää mukaan myös salvianlehdet ja sekoittele kunnes ainekset ovat kuumia. Kippaa pannun sisältö salaattikulhoon, heitä sekaan muutama kourallista rucolaa, kevätsipuleiden silputut varret ja loraus balsamiviinietikkaa. Sekoita, jaa lautasille ja kruunaa annokset parmesan-lastuilla. Seuraksi jumbokupillinen mustaa kahvia, Keskisuomalainen ja ei-enää-ihan-niin-aamuvirkkujen lintujen laulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!