15.3.2011

Täytetyt sipulit pancetta-vyöllä

Sipuli on ihanaa! Seuraava resepti on Jamie Oliverin käsialaa kirjasta ”Alastoman kokin onnenpäivät” (WSOY 2004) ja kantaa vaatimattomasti nimeä ”Maailman parhaat paistetut sipulit”. En ehkä julistaisi vallan maailman parhaiksi, mutta herkkua nämä kieltämättä ovat! 

tuore rosmariini imartelee makeaa sipulia

Täytetyt sipulit
(4 pikkuannosta)

4 tennispallon kokoista, kuorittua salaattisipulia (käytin Pirkan "makeita sipuleita")
2 kuorittua valkosipulinkynttä hienoksi silputtuina
oliiviöljyä
4 rosmariininoksaa, lehdet nypittyinä ja silputtuina
8 rkl kuohukermaa
pari kourallista raastettua parmesaania
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
4 viipaletta pancettaa tai savupekonia (käytin parman kinkkua)

pikkuruokaa

Sipulit pehmitellään keittämällä niitä väljässä vedessä varttitunti. Nostetaan pois kattilasta, annetaan jäähtyä ja leikataan parin sentin viipaleet jokaisen sipulin kärjestä. Jos sipulit eivät meinaa pysyä pystyssä, kannetkin voi tarvittaessa leikata tasaiseksi. Sipuleista koverretaan terävällä veitsellä reilun ruokalusikallisen verran sisustaa, ulkokuoren pitää edelleen pysyä ehjänä. Sisustat ja kärjistä leikatut viipaleet silputaan hienoksi ja kuullotetaan oliiviöljyssä valkosipulin ja rosmariinisilpun kanssa. Kuullotettuun sipulisilppuun lisätään kerma, pannu nostetaan pois lämmöltä ja joukkoon sekoitetaan myös parmesaani. Silppu maustetaan mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla (en lisännyt yhtään suolaa). Jokaisen täytettävän sipulin ympärille kietaistaan viipale pancettaa (kiinni hammastikulla!) ja sipulit täytetään parmesan-sipuliseoksella. Täytetyt sipulit nostetaan uunivuokaan ja koko komeutta paistellaan 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!