30.3.2011

Mangoinen katkarapuwok

Vuorossa arkigourmeeta pakastimen aarteita ja maustepurnukoiden pohjia hyödyntäen. Supernopeaa ja helppoutensa suhteen hämmentävän hyvää. Juuri tällaiset vahingossa onnistuneet ”otin vähän tuosta ja tuosta”-tyyppiset reseptit pitäisi muistaa kirjata ylös ja toteuttaa uudelleen! Ja toki hehkuttaa myös muille:

arkihotkimista hidastaa wokin syöminen puikoilla

Mangoinen katkarapuwok
(kahdelle)

180 g pakastettuja katkarapuja
1 rkl sitruunamehua
rypsiöljyä
150 g sipulia viipaloituna (1 kpl)
10 g valkosipulia viipaloituna (3 kynttä)
200 g pakastettuja vihreitä papuja
150 g pakastettuja sokeriherneitä
3 rkl mangochutneyta (valmis säilyke, esim. Rajah)
1 tl soijakastiketta
1 rkl paahdettua seesamöljyä (sitä tummaa)

quinoa sopii hyvin riisin korvikkeeksi. ekologisempaa olisi ohra tai speltti

Sulata katkaravut valuttamalla niiden päälle siivilässä haaleaa vettä. Puristele/ valuta kuivaksi ja lorota katkarapujen päälle sitruunamehua. Jätä odottamaan. Wokkaa rypsiöljytilkassa sipulia kunnes se alkaa pehmetä. Lisää pannuun valkosipuli, vihreät pavut ja sokeriherneet. Wokkaa kunnes kasvikset ovat sulaneet ja kuumenneet (pari minuuttia) ja kippaa sitten wokkiin sitruunalla maustetut katkaravut ja mangochutney.Wokkaa sen aikaa että katkaravut kuumenevat (puoli minuuttiakin saattaa riittää), ei missään nimessä kauemmin etteivät sitkisty. Viimeistele wokki seesamöljyllä ja syö heti! Itse en kaivannut lisäkkeeksi mitään, mutta puolison lautaselle keittelin hieman quinoaa. Ohrakin epäilemättä toimisi, taikkapa spelttihelmet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!