30.12.2010

Punajuuripyörykät ja sinihomejuustokastike

Avoke toivoi nimpparipäivälliseksi sinihomejuustoista punajuuri-jauhelihavuokaa. Herkkuahan se on, mutta herkkuihinkin kyllästyy. Niinpä toteutin toiveen hieman erilaisessa muodossa: punajuurta, jauhelihaa ja sinihomejuustoa löytyy tästäkin ruoasta, mutta usean tunnin hauduttelemisen sijaan ruoka valmistuu nopeammin. Ja hyvää on tämäkin!

vaihtelua lihapullille

Punajuuripyöryköiden ohje löytyi Kotimaiset Kasvikset Ry:ltä, kun taas sinihomejuustokastike on mallia ”jämät hyötykäyttöön”. Ja pyöryköistä saa helposti myös kasvissyöjälle sopivia!


salaatissa persimonia ja sinappinen vinaigrette

Punajuuripyörykät

400 g naudan jauhelihaa tai tummaa turvotettua soijarouhetta
n. 300g punajuurta
n .40g sipulia
1 muna tai munan tilalle: 1dl maustamatonta (soija)jogurttia ja 2tl perunajauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua salviaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta oikein hienoksi raasteeksi ja sekoita munan, seesaminsiementen ja mausteiden kanssa. Yhdistä jauhelihan kanssa ja muotoile pyöryköiksi leivinpaperin päälle. Paista 225 – 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. (Jos käytät jauhelihan sijaan soijarouhetta, turvota soija paistinpannussa: paista kuiva soijarouhe tilkassa öljyä ja lisää vasta sitten pikkuhiljaa kasvisliemi- soijasta tulee mehevämpää!)

ennen uunia

Kylmä sinihomejuustokastike

200g kermaviiliä
2 rkl majoneesia
50 g sinihomejuustoa
2 tl viskisinappia  (tai dijon tms)

hyvää myös kasvisten dippikastikkeena

Murusta sinihomejuusto ja yhdistä muihin aineisiin. Anna tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, tarjoile kylmänä kuumien punajuuripyöryköiden ja raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!