7.11.2010

Kaskinaurista naposteluun

Nauriit ovat haastavia. Herkkua kyllä, mutta voimakas maku alkaa jossain vaiheessa tuntua jo liian tutulta ja yllätyksettömältä. Yleensä kaivatessani vinkkejä kasvisten suhteen suuntaan suoraan suomalaisen kasvitiedon lähteille Kasvikset.fi sivustolle. Enkä pettynyt tälläkään kertaa: ihanat pienet kaskinauriit päätyivät vaihteeksi hauskaksi ruoanlaittoruoaksi.

peittoaa perunan

Nauriit naposteluun

nauriita
rypsiöljyä
chilijauhetta
kuivattua timjamia
kuorimattomia seesaminsiemeniä
emmental- juustoraastetta

mausteita maun mukaan ja ravintolisää siemenistä

Kuori nauriit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Asettele pellille leivinpaperin päälle ja voitele rypsiöljyllä. Ripottele päälle chiliä, timjamia ja seesaminsiemeniä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Ripottele tämän jälkeen juustoraastetta nauriiden päälle ja laita takaisin uuniin siksi aikaa että juusto alkaa jo vähäsen ruskistua. Herkuttele lämpimänä tai kylmänä! Pienimmät siivut olivat lähes kokonaan rapeita, isommat siivut olivat ihana yhdistelmä rapeaa juustoa ja pehmeää naurista.

virkistävää vaihtelua sipseille!

1 kommentti:

  1. Nam, tääpäs vaikuttaakin herkulliselta tavalta nauriiden ja varmasti muidenkin juuresten käyttöön :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!