21.10.2010

Sipuli-roquefort-piirakka ja Trappistes Rochefort


Yksi jumalaisista ruoan ja juoman liitoista on trappisti-olut voimakkaasti suolatun sinihomejuuston kera nautittuna. Himoitsin ruokakaupassa myös sipulikeittoa, joten päätin testata kaikkia edellä mainittuja piiraan muodossa. Tuloksena vallan herkku seikkailu:

muista varata piirakka-aineita tuplasti, ruuanlaittoruokana kuluu paljon juustoa ja olutta..


Sipuli-roquefort-piirakka trappist-oluella

pohja:
2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1 dl spelttileseitä
1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
100g emmental-juustoraastetta
Vatkaa kananmunat, lisää rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Anna turvota sen aikaa kun teet täytettä (psylliumin takia).
(piirakkapohjan ohjeen idea täältä:

täyte:
2rkl rypsiöljyä
500g sipulia
1dl Trappistes Rochefort olutta
200g roquefort- juustoa
200g creme fraichea
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
kuivattua timjamia reilu 1tl

kypsennä sipuli karamellin ruskeaksi ja kypsäksi paistinpannussa rypsiöljyssä. Lisää olut ja sekoittele hetki. Lisää sitten sekaan murustettu juusto ja creme fraiche, kananmunat sekä mausteet.

Levitä pohjan taikina piirakkavuokaan, esipaista 200 asteessa viitisen minuuttia folion alla (reunat ruskistuvat herkästi) ja kaada täyte pohjan päälle.
Kypsennä 200 asteessa folion alla puolisen tuntia. 

maku on ulkonäköä huomattavasti hienostuneempi


Herkuttele piiraan paistuessa reseptiin käytetyllä oluella ja roquefort- juustolla. Oi taivas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!